JINC start in Zeist

JINC is een organisatie die jongeren van 8 tot 16 jaar helpt aan een goede start op de arbeidsmarkt. Teveel jongeren vallen namelijk uit op het (v)mbo omdat ze een verkeerde studiekeuze maken of er niet in slagen hun stage af te ronden. Vaak groeien deze jongeren op in wijken met sociaal-economische achterstand en weinig rolmodellen.

Dit biedt hen minder kansen zicht te ontplooien op zowel persoonlijk, maatschappelijk en economisch vlak. Met de projecten van JINC worden jaarlijks in heel Nederland meer dan 65.000 leerlingen van de basisschool en het vmbo bereikt met als doel: een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk! Daarmee strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Waarin ieder kind kansen krijgt.

In Zeist starten daarom de projecten Sollicitatietraining en Bliksemstage. Leerlingen van het Openbaar VMBO en Mavo Zeist trapten dinsdag 10 maart af met de Sollicitatietraining. Dit project bereidt 3e en 4e klas leerlingen van het vmbo en praktijkschoolleerlingen voor op het vinden van een goede stageplek of baan.

Samen met professionals uit het bedrijfsleven van Zeist oefenden de leerlingen een sollicitatiegesprek om er zo achter te komen dat simpele dingen zoals een stevige handdruk geven, oogcontact maken en vragen stellen belangrijk zijn!

Het andere project, Bliksemstage, is een bedrijfsbezoek van een dagdeel waarbij basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 of vmbo-leerlingen uit klas 1 en 2 een kijkje nemen achter de schermen van een bedrijf en zelf ook even mogen meewerken. De leerlingen krijgen op deze manier een beeld van de verschillende beroepen, de werkzaamheden in het bedrijf en de vaardigheden die nodig zijn om er te werken.

Leerlingen van het Seyster College gingen 12 maart langs de bedrijven Stayokay Utrecht-Bunnik, SPG Midden Nederland, De Boswerf en twee Albert Heijn's in Zeist voor een korte, krachtige kennismaking. Ze staken de handen uit de mouwen en deden een ochtend lang echt ervaring op!

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!