Gratis Beleefkaart natuur

Utrechts Landschap biedt een gratis Beleefkaart aan voor mensen die in deze bijzondere tijd de natuur opzoeken. Velen doen dat in een gebied dat hen bekend is, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in onze mooie provincie. Op de Beleefkaart staan 50 tips om er in de Utrechtse natuur op uit te gaan. De Beleefkaart is te downloaden via www.utrechtslandschap.nl/beleefdenatuur.

De provincie Utrecht is afwisselend, met heide, bossen, zandverstuivingen en riviernatuur. Er zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. Ga lekker op pad en ontdek hoeveel er te zien en te beleven is. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar vooral ook heel leuk! Het is natuurlijk wel belangrijk dat iedereen de richtlijnen van het RIVM volgt en voldoende afstand van elkaar houdt. In sommige gebieden kan het druk zijn. De Beleefkaart kan helpen om een alternatief en hopelijk rustiger gebied te vinden.

Utrechts Landschap beschermt natuur en monumentaal erfgoed in provincie Utrecht. We zijn in 1927 opgericht. Utrechts Landschap heeft momenteel 745 vrijwilligers, 27.500 Beschermers en 65 Bedrijfsvrienden.

Onze natuur en erfgoed is letterlijk dichtbij Utrechters. We kopen natuurgebieden aan, ontwikkelen ze als het nodig is, maar vooral: we beheren natuur voor de volgende generaties. Die prachtige natuurgebieden zijn stuk voor stuk toegankelijk voor alle inwoners van onze provincie en voor hen die buiten Utrecht wonen. Daarnaast hebben we belangrijk monumentaal erfgoed onder onze hoede: meerdere landgoederen met opstallen, 23 werkende molens en Kasteel Loenersloot.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!