Gezoem bij Ouders Lokaal

Het zijn spannende tijden en er wordt heel wat gevraagd van je als gezin. Kinderen die de hele dag thuis zijn, online school, thuiswerken, geen clubjes of uitjes, weinig sociaal leven en veel thuiszitten. En we hebben er pas een week op zitten. De hele nieuwe thuissituatie kan veel spanningen opleveren binnen je gezin.

Anderzijds worden we uitgenodigd te verbinden met elkaar, voor elkaar te zorgen. Ook Ouders Lokaal wil zich tijdens deze Corona crisis blijven inzetten gezinnen te versterken. Wij zijn volop bezig om activiteiten voor ouders te organiseren via het videobellen van Zoom.

Zo kunnen ouders elkaar veilig blijven ontmoeten, ervaringen/tips met elkaar delen en elkaar inspireren over de dynamiek van het opvoeden rondom Corona. Met als ultiem doel natuurlijk dat je gezin in balans blijft gedurende deze crisis.

Met Zoom kun je met elkaar in groepsverband videobellen. Net zoals bij een 'normale workshop of meeting' kun je elkaar zien, met elkaar praten en ook chatten. Je kunt Zoom eenvoudig gebruiken vanaf je desktop of laptop, maar er zijn ook apps beschikbaar voor je smartphone en tablet. Het is een mooi alternatief voor het echte fysieke contact.

Onderstaand een overzicht van de Zoom-activiteiten die Ouders Lokaal de komende twee weken dusver georganiseerd heeft voor ouders. Voor meer informatie over de Zoom-activiteit zie onze website: debilt.ouderslokaal.nl.

Donderdagavond 26 maart: Zoom Workshop 'Gezinsbalans tijdens Corona'
Maandagavond 30 maart: Zoom Workshop 'Je Kind en Huiswerk tijdens Corona'
Donderdagavond 2 april: Zoom Workshop 'Wijs met Media'
Woensdagochtend 1 april: Zoom bij Mama Lokaal (wekelijks)
Donderdagavond 2 april: Zoom bij Praat Lokaal Autisme De Bilt

Voor informatie over Zoom.us zie onze website ouderslokaal.nl

Heb je interesse om een bepaald thema terug te zien? Wil je je samen met Ouders Lokaal inzetten voor ouders, of heb je daar leuke ideeen over? Mail dan naar info@ouderslokaal.nl

Ook hebben wij een speciale Corona pagina op onze website ouderslokaal.nl waarin we informatie zullen posten, zoals initiatieven binnen onze gemeente, opvoed inspiratie delen, tips, etc. Heb je content hiervoor? Mail ons!

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!