Fairtrade en corona

De werkgroep Fairtrade De Bilt roept alle inwoners van de gemeente op om juist in deze moeilijke periode bewust boodschappen te doen.

Nu iedereen gevraagd wordt om zoveel mogelijk thuis te blijven, is het belangrijk het daar gezellig te maken met een kopje koffie of een glaasje wijn, een stukje chocolade en een bosje bloemen op tafel. Die kun je ook bezorgen bij ouderen die niet de deur uit kunnen. En dan is in de winkel een fairtrade product de beste keuze om zo steun te geven aan de producenten in ontwikkelingslanden waarvoor het coronavirus een nog veel grotere bedreiging vormt dan voor ons in Nederland.

Bewust boodschappen doen betekent volgens de werkgroep ook, dat mensen alleen kopen wat ze direct nodig hebben. Voorraden zijn er genoeg, ook van fairtrade producten, maar alleen als we alles eerlijk verdelen.

Er is terecht de zorg dat wie nu al moeite heeft om de eindjes aan elkaar te knopen, het hardst getroffen zal worden door deze periode van sociale isolatie en economische vertraging. Dat geldt in Nederland, maar dat geldt nog veel sterker in landen waar de gezondheidszorg een stuk minder goed is georganiseerd. Als consument kunnen we eraan bijdragen om de gevolgen van coronavirus tenminste enigszins te verzachten.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!