Goed nieuws: u heeft altijd recht op garantie

De wet geeft u bij een koop van een winkel altijd garantie en die is vaak langer dan die de winkel geeft. De wettelijke garantie houdt in dat een product deugdelijk moet zijn gedurende zijn normale levensduur, bij normaal gebruik.

Voor sommige producten is een lijst opgesteld met die normale levensduur, zoals computers en wasmachines. Ook geldt dat hoe duurder een product is, hoe langere levensduur u ervan mag verwachten.

Als u een bank koopt met een winkelgarantie van 1 jaar en 13 maanden later gaat ie toch stuk, dan heeft u recht op de wettelijke garantie. U mag immers verwachten dat een bank (bij normaal gebruik) niet al na 13 maanden stuk gaat. U kunt dan terug naar de winkel voor herstel, vervanging of vergoeding.

Als de winkel na een ingebrekestelling weigerachtig blijft, kunt u naar de rechter. U moet dan wel aantonen dat u het product normaal heeft gebruikt. Als een product binnen 6 maanden na koop/levering mankementen vertoont, moet de winkelier sowieso aantonen dat die zijn ontstaan door verkeerd gebruik.

Het bijkopen van extra garantie is vaak duurkoop omdat er extra voorwaarden, uitzonderingen en eigen bijdragen aan zijn verbonden, terwijl de wet u al (extra) garantie geeft.

www.advocatenkantoor-vannimwegen.nl

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!