Producten uit streek hele uitdaging

Er zijn in Nederland heel wat streek-producten te vinden. We kunnen er een hele rij opnoemen, en u kunt deze rij waarschijnlijk nog wel aanvullen met een product wat u uit uw eigen streek kent.

Brabantse worstenbroodjes, Aalsterse vlaai, Fries suikerbrood, Twentse krentenwegge, Zeeuwse bolussen, Arnhemse meisjes, Haantje pik en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat zijn vaak mooie producten voor een bakker.

De bakker kan er veel van maken, wat de kwaliteit ten goede komt, de grondstoffen worden goedkoper ingekocht, omdat er meer van wordt ingekocht, en klanten komen soms van heinde en ver om deze specialiteit te komen halen.

Ik vind het altijd wel leuk om zo'n streek-producten recept in handen te krijgen en het bij ons in de bakkerij te maken.

We hebben al diverse malen complimenten gekregen, van Friezen en Brabanders, dat onze suikerbrood en worstenbroodjes niet onder doen voor onze streek-collega's.

In Zeist hebben we natuurlijk de Hernhutter koekjes. Dat is niet zo groot als bijvoorbeeld worstenbroodjes, maar we maken er ook iedere week een behoorlijk aantal van.

Met warme groet,

Bakker Albert
www.bakkeralbert.nl

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!