Verknocht aan uw zitmeubel

Tekst: Janine Veldhoven, Veldhoven interieurs

Bent u ook zo gehecht aan uw vertrouwde zitplek in huis? De bank of fauteuil die u al jaren heeft en waarvoor u (nog steeds) geen nieuw alternatief heeft gevonden dat net zo lekker zit, zo goed past in uw interieur of waaraan u op een andere wijze gehecht bent, maar die duidelijk toe is aan een opknapbeurt? Dan is herstofferen zeker een optie!

Echter, uitsluitend een nieuw stukje stof of leder op de bank laten zetten leidt in veel gevallen tot teleurstelling achteraf. Want niet alleen de bekleding slijt door gebruik en invloeden van buitenaf (zoals zonlicht en droge warme lucht van de centrale verwarming), maar ook binnenin treedt verarming op.

Schuimvullingen zakken in door gebruik en uitdroging en verliezen veerkracht. Eventueel gebruikte 'singels' (banden ter versteviging van de zitting) worden na verloop van tijd slap; kussens met dons worden plat. Bij herstofferen is het eigenlijk net als met schilderwerk: Zonder goede ondergrond kan de buitenste laag nog zo mooi zijn; Een optimaal resultaat wordt het dan niet. Houdt u er dus bij uw overweging tot herstofferen rekening mee, dat er in de meeste gevallen meer moet gebeuren dan alleen het aanbrengen van een nieuwe bekleding.

De mogelijkheden aan bekledingsmateriaal zijn zeer uitgebreid: Leer of stof, effen of gedessineerd, natuurlijk of synthetisch? Ook daarbij zijn er diverse dingen waar u rekening mee dient te houden, zoals de intensiteit van het gebruik, de materiaaleigenschappen zelf (bijvoorbeeld slijtvastheid, kleurechtheid en rekbaarheid) en of de bekleding past bij het model zitmeubel en uw overige interieur. Daarnaast speelt natuurlijk ook uw budget een rol.

Over kosten gesproken; Wees u ervan bewust dat de prijs van herstofferen in veel gevallen ongeveer 70 to 80% van de nieuwprijs bedraagt, maar... u heeft er wel het meubel mee terug waaraan u zo verknocht bent. Het is dan ook aan te bevelen u goed te laten adviseren door een specialist. U voorkomt zo onaangename 'verrassingen' achteraf.

Heeft u interesse, maar komt u liever niet naar onze showroom? Stuurt u ons dan gewoon enkele foto's van het meubel en wij nemen contact met u op!

Veldhoven Interieurs
Vinkenlaan 31 Bilthoven
T 030 2282591
www.veld-int.nl

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!