Arja schrijft jeugdboek

Winnen op het zomeravondconcert. Dat is de grote droom van Sophie. Het probleem is alleen dat ze haar dagboek kwijt is. Het dagboek waarin ze haar eigen pianoliedjes schrijft. Balen!

Gelukkig krijgt ze een nieuw schriftje, maar daarmee is iets vreemds aan de hand. Langzaam ontdekt ze dat haar bloedirritante klasgenootje Luna er iets mee te maken heeft. Als Sophie echt wil winnen, zal ze moeten samenwerken met haar aartsvijand.

Van Arja Veerman verscheen de afgelopen week alweer haar derde jeugdboek, Show Up! Het verhaal van Sophie speelt zich af in een plaats die wel wat lijkt op Zeist. Een villa met zwembad? Ja hoor, die zijn er genoeg. Moeders die psycholoog zijn? In Zeist zijn dat er meer dan waar ook in Nederland.

Een dierentuin met panda's? Je rijdt naar Rhenen, en daar zijn ze dan! En het zomeravondconcert? Misschien heb je zelf wel eens meegedaan in het Slottuintheater of op het plein bij jouw school. Tot zover is er heel wat herkenbaars te vinden in dit boek. Dat is op zich niet zo vreemd, want Arja woont ook in Zeist, samen met haar vrouw en kinderen.

Haar kinderen inspireren haar vaak om verhalen te maken, en dat geldt ook voor haar werk op de kunstacademie in Utrecht. Wat ze daar wel niet allemaal verzinnen aan bizarre installaties, schilderijen die ondersteboven hangen, muziekcomposities voor kinderen om mee experimenteren in het park...

Je kunt het zo gek niet bedenken. En dat geldt ook voor sommige scenes in dit boek. Want hoe zit dat met dat dagboek? Waarom is dat papier zo glad? Hoe kan het dat de letters vanzelf zo mooi rond worden als je erin schrijft? Sophie wordt steeds nerveuzer. Wat is er toch aan de hand? Lees dat verder zelf en kom erachter hoe dit verhaal verder afloopt. En of Sophie het zomeravondconcert uiteindelijk wint!

Wil je Show Up! graag lezen? Ga dan naar boekhandel Kramer en van Doorn, of bestel het online. Als je de website van Libris gebruikt, steun je de boekhandel meteen ook in Zeist. In deze coronatijden is het fijn als we elkaar zo kunnen helpen.

Wil je graag contact of info, bijvoorbeeld voor een werkstuk of spreekbeurt? Stuur dan een mailtje: arja.veerman@hku.nl Arja mailt je gegarandeerd terug, beloofd!

Veel leesplezier!

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!