Floortje Dessing steunt

Floortje Dessing, ambassadeur van het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) en van de Breast Care Foundation biedt voor deze periode haar vrijwillige inzet aan voor support in het AMZ. Zo heeft zij voor de medewerkers een aantal hart-onder-de-riem-momenten verzorgd.

Ze deelde eerder smoothies uit en kwam deze week met door Rituals beschikbaar gestelde verwenpakketten. Uiteraard ging Floortje door de ontsmettingsstraat, werd haar temperatuur opgemeten en bleef ze netjes op de voorgeschreven 1,5 meter afstand. Weliswaar op grote afstand maar uit een warm hart wenste zij alle medewerkers veel succes met alle activiteiten om de borstkankerzorg te continueren. Het is een periode met ongekende inzet en flexibiliteit van alle medewerkers. Die waarderen deze gebaren enorm.

Het AMZ zet zich, net als andere ziekenhuizen, sinds de start van de coronacrisis in om patienten de noodzakelijke zorg te blijven geven. Het AMZ doet dat door tijdelijk extra capaciteit aan te bieden aan patienten en ziekenhuizen die een beroep op het AMZ doen zodat ook de zorg voor borstkankerpatienten zo goed mogelijk wordt gecontinueerd.

Over borstkanker De zorg voor borstkankerpatienten heeft de afgelopen jaren vooruitgang geboekt. Toch blijft verbetering van de zorg noodzakelijk. Borstkanker is al jaren de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Elk jaar wordt in Nederland bij ruim 17.000 vrouwen borstkanker (inclusief voorloperstadium) geconstateerd. Dat betekent dat ongeveer 1 op de 7 vrouwen borstkanker ontwikkelt. 20-25 procent van de nieuwe patienten is jonger dan 50 jaar. Jaarlijks sterven er nog altijd 3.200 vrouwen aan borstkanker; dat zijn er 9 per dag. Vroege herkenning is cruciaal, hoe eerder borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de overlevingskansen. Iedere twee jaar krijgen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Voldoende kennis over veranderingen in de borst, zelfonderzoek (vooral kijken naar je borsten) en het bevolkingsonderzoek zijn gericht op het zo vroeg mogelijk herkennen van borstkanker.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!