The Dutch Lady of Jazz

The Dutch Lady of Jazz. Zo wordt trompettiste Saskia Laroo al jarenlang liefkozend genoemd door pers en fans.

En ook Lady Miles Davis of Europe. Nu viert zij drie mijlpalen tegelijk: 40 jaar op het podium, 25 jaar de Saskia Laroo Band en 25 jaar Laroo Records!

Op het veelzijdige Trumpets Around The World combineert Laroo vaardig haar verschillende instrumenten, zoals trompet, bas en saxofoon, met funky dance, hiphop, moderne grooves, zang en rap. Laroo staat dan ook niet voor niets bekend vanwege haar pure, geimproviseerde muziek, geinspireerd door invloeden en culturen uit de hele wereld.

Koop kaarten op www.beauforthuis.nl.

Saskia Laroo is een van de weinige vrouwen die al vier decennia lang internationaal op topniveau de trompet blaast en al net zo lang bandleider is. Laroo speelt met haar bands op grote en kleine festivals, concertzalen en clubs over vrijwel de gehele wereld zoals Thailand, Burundi en de VS.

Haar muziek klinkt dan ook als een muzikale reis met niet alleen pure jazz, maar ook invloeden uit de hiphop, dance en wereldmuziek alsof die stijlen altijd bij elkaar hebben gehoord.

Laroo speelde met jazzgrootheden als Rosa King, Hans en Candy Dulfer, Toots Thielemans, Maceo Parker en Marcus Miller. Ook deed ze dance cross-overs met 100% Isis, Ken Ishi en Ronald Molendijk. Laroo bracht een zevental CD's en een DVD uit op haar eigen label.

Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Indiase vredesprijs 'Karmaveer Puraskaar' in 2010.

Over de viering van haar mijlpalen zegt Laroo: "Ik kijk altijd het liefst terug op mijn laatste concert: optreden is altijd weer een heel nieuwe ervaring. Maar als ik een hoogtepunt mag noemen, dan denk ik aan hoe bijzonder het was om in 2017 in Zuid-Korea op het KF Cheonggyecheon Music Festival in Seoul te spelen. Het was een eer om gevraagd te worden als Nederlandse afgevaardigde."

Saskia Laroo

Trumpets around the world

Zondag 2 augustus, 20.15 u

Beauforthuis
Woudenbergseweg 70 - 3711 AB Austerlitz
www.beauforthuis.nl
info@beauforthuis.nl

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!