Pitcher-trainingen Eva Voortman

Bij de honk- en softbalvereniging Centrals in De Bilt verzorgt Eva Voortman met haar pitching academy in de zomerperiode (van 12 juni t/m 2 augustus) pitchertrainingen. Afgelopen vrijdag 19 juni werd door de burgemeester het officiele startschot van de trainingen gegeven.

Helaas kon er geen publiek bij aanwezig zijn in verband met de Corona-restricties. De burgemeester overhandigde Eva een prachtige bos bloemen en wenste haar heel veel succes met de start van haar pitching academy.

Centrals is de plek waar het ooit allemaal voor Eva begon. Hier is haar liefde voor het softbal begonnen en haar softbalcarriere in een bliksemvaart gestart. De vereniging is er dan ook extra trots op dat zij hier de jeugd enthousiast maakt voor het softbal. De vereniging geeft haar dan ook graag de gelegenheid om gebruik te maken van de faciliteiten van Centrals om haar pitchertrainingen mogelijk te maken. Van wie kan de jeugd het pitchen beter leren dan van zo'n fantastische professional!

Eva Voortman is op dit moment hoofdklassepitcher bij Neptunus Rotterdam en maakt als pitcher deel uit van het nationale team. Naast de Nederlandse competitie heeft zij ook gespeeld in de competities van Japan en Taiwan.

Zij heeft bewegingswetenschappen gestudeerd aan de VU. Op dit moment is zij ook actief als trainster en coach. Daarin kan zij haar ervaringen als speelster, achtergrond en motivatie tot uiting brengen. Maar bovenal wil ze samen met anderen genieten van de softbalsport en naar nieuwe, moderne trainingsmogelijkheden en technieken kijken.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!