Lasse exposeert in de Klop Mode

Lasse van den Dikkenberg (Zeist, 1993) exposeert nieuw grafisch werk in de Klop Mode in Zeist.

De expositie toont veel recent werk dat is gemaakt tijdens de Lockdown van de afgelopen maanden. Voor het eerst toont hij een serie linosneden waarin de natuur centraal staat. Daarnaast toont hij een groot deel van zijn architectuur serie met afbeeldingen van bekende gebouwen zoals Slot Zeist en de Inktpot in Utrecht.

Lasse ziet grafische kunst als democratische kunst. Doordat het namelijk in oplagen wordt gemaakt is grafische kunst goedkoper, waardoor het toegankelijker is voor een breder publiek. Hij vindt het namelijk belangrijk dat iedereen kunst kan kopen.

Zijn werk was eerder al te zien in onder andere de Koninklijke Munt in Utrecht, de Lockdown Gallery in London (Verenigd Koninkrijk) en in Unity Pavilion in Auroville (India). In 2019 won hij de 1e prijs tijdens de kunstwedstrijd van het IR DF Woudagemaal (UNESCO Werelderfgoed) ter gelegenheid van het honderd jarig bestaan van het gemaal.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Klop Mode. De expositie is nog te zien tot 15 september.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!