Dunya en Nine naar Feyenoord

Dunya Karadagli en Nine Immink, beiden 17 jaar oud, gaan na een stage bij Feyenoord komend seizoen definitief aansluiten bij het Beloftenteam van Feyenoord, een mooie stap naar het professionele voetbal.

Als 7-jarig meisje begon Karadagli met voetballen bij de plaatselijke voetbalclub DESTO in Vleuten. Op 15-jarige leeftijd speelde zij daar al in de MO19-1. Immink begon met voetballen op 12-jarige leeftijd bij AFC Quick 1890 in Amersfoort. Zij begon in de MC1 en speelde op 13-jarige leeftijd in de MO19-1.

Op respectievelijk 16- en 15-jarige leeftijd maakten zij de overstap naar de hoofdklasse Top in de MO19-1 van Saestum. Onder leiding van trainer Lucas van der Snel maakten zij een enorme ontwikkeling door en werden een vaste waarde binnen het team. Karadagli als aanvoerder op het middenveld 'op 6'. Immink in de spits. Niet veel later sloten zij regelmatig aan bij de vrouwenselectie van het tweede elftal, dat was gepromoveerd naar de hoofdklasse.

"Door de overstap te maken naar Saestum heb ik me nog verder kunnen ontwikkelen en ik ga mijn teamgenoten zeker missen", vertelt Karadagli. "Dankzij Saestum heb ik grote stappen gemaakt in mijn ontwikkeling op het veld, mede door de trainers waar ik heel erg blij mee ben en ik ga Saestum wel missen", sluit ook Immink hierbij aan.

Trainer van Saestum, Lucas van der Snel is enorm trots op de meiden. "Na hun harde werk en inzet en niet te vergeten hun talent, hebben zij dit verdiend en zijn zij klaar om een stap hoger te gaan in hun voetbalcarriere".

En ook hier bewijst Saestum weer met haar goede jeugdopleiding een mooie springplank te zijn voor talent. Want velen gingen hen al voor zoals Anouk Hoogendijk, Sari van Veenendaal en recent Danique van Ginkel, allen oud-speelsters van Saestum die de stap naar het professionele voetbal hebben gemaakt.

Saestum is trots op Dunya en Nine en wenst hen heel veel succes bij Feyenoord!

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!