Naam Uithof weggegumd

In juli en augustus wordt op de bewegwijzering boven de snelwegen A12, A27 en A28 rond Utrecht de verwijzing 'De Uithof' vervangen voor 'Utrecht Science Park'.

De Nationale Bewegwijzeringsdienst laat in opdracht van Rijkswaterstaat het doorvoeren van de naamswijziging starten. De Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, omliggende gemeenten en het Openbaar Vervoer hebben de naamswijziging op de borden die onder hun wegbeheer vallen al gefaseerd doorgevoerd.

De naamswijziging is een lang gekoesterde wens die breed werd ondersteund in de alliantiesamenwerking Utrecht Science Park waar ook de provincie en gemeente Utrecht deel van uitmaken.

Rijkswaterstaat start met het vervangen van de oude naam 'De Uithof'. Met de onthulling van het eerste snelwegbord met 'Utrecht Science Park' erop gaven Eric Diepstraten van Rijkswaterstaat en Jan Henk van der Velden van Stichting Utrecht Science Park het startschot voor het aanpassen van de borden boven de snelwegen. Uiterlijk eind deze zomer zijn alle borden aangepast.

"Op zowel de A27 als de A28 passeren jaarlijks 40 miljoen voertuigen. Voor de naamswijziging van 'De Uithof' in 'Utrecht Science Park' is het essentieel dat de naamswijziging ook op de borden boven en langs de snelwegen wordt doorgevoerd", aldus Jan Henk van der Velden - Stichting Utrecht Science Park.

Utrecht Science Park is het kloppende hart van een van Europa's meest competitieve regio's en het grootste science park van Nederland, met dagelijks 27.000 medewerkers en ruim 51.000 studenten en groeit nog steeds.

Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een gezonder en duurzamer leven, nu en in de toekomst. Het is een plek waar inspiratie, ontmoeting en samenwerking centraal staan. Het science park vormt het hart van de Utrechtse kenniseconomie en is een broedplaats voor innovatie.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!