Kromme-Rijnlaan veiliger

Het asfalt op de Kromme-Rijnlaan is aan vervanging toe. De weg krijgt een nieuwe inrichting. Een versmalling verlaagt de snelheid van de auto's.

Daarnaast past de gemeente de fietsoversteken ter hoogte van de Kroostweg-Noord en Noordweg aan. Met de aanpassingen verbetert de veiligheid van fietsers en voetgangers bij het oversteken. De werkzaamheden starten 20 juli en duren ongeveer 4 maanden.

De bestaande fietsoversteken worden veiliger gemaakt doordat de kruispunten anders worden ingericht. Zo komt bij de kruising met de Kroostweg-Noord een extra opstelplaats voor fietsers en voetgangers en wordt een van de fietsoversteken (bij de kruising met de Noordweg) verplaatst. Ook bij de bushalte komt een extra oversteek voor fietsers en voetgangers.

Wethouder Wouter Catsburg: "Vanuit inwoners en fietsers bestond al langer de wens om de oversteken op de Kromme-Rijnlaan veiliger te maken. Fijn dat we de deze zomer een start kunnen maken met de werkzaamheden. Vanaf het najaar gaan we aan de slag met de Utrechtseweg. Zo verbeteren we op verschillende punten het fietsen in onze gemeente".

Vorig jaar zijn ruim 100 fietsmeldingen vanuit inwoners onderzocht op de verkeersveiligheid. Dit resulteerde in 49 punten waar de verkeersveiligheid voor fietsers beter kan. De fietsoversteken op de Kromme-Rijnlaan stonden ook op deze lijst.

Naast de fietsoversteken wil de gemeente ook de snelheid van het autoverkeer aanpakken. Daarom wordt de weg smaller. Er ontstaat meer ruimte voor groen langs de weg. In de berm komen wadi's. Dit zijn kleine verlagingen in de berm, waar regenwater naartoe kan stromen. Op deze manier zakt het schone regenwater in de grond, in plaats van in het riool.

Vanaf maandag 20 juli starten de voorbereidende werkzaamheden in de bermen. Vanaf maandag 3 augustus wordt er aan de weg gewerkt.

Kijk voor de actuele omleidingsroutes op www.zeist.nl/werkaandeweg.
Voor meer informatie over de nieuwe inrichting en het definitieve ontwerp, kijk op www.zeist.nl/krommerijnlaan

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!