Filmbespreking Duurzaam Zeist Story of Plastic

De Amerikaanse film Story of Plastic uit 2019 confronteert ons met de gevolgen van onze manier van leven en consumeren. De film leidt tot bewustwording dat we ons consumptiepatroon moeten aanpassen om de planeet leefbaar te houden.

De werkgroep Afval 0.0 van Samen Duurzaam Zeist organiseert een gratis online vertoning van de film met een online nabespreking. Je kunt de 90 minuten durende film bekijken van 14 tot 28 mei. De nabespreking vindt plaats op 28 mei van 20:00 uur tot 21:30 uur, onder leiding van moderator Job Boot. Aanmelden via info@samenduurzaamzeist.nl.

De film start met de ontdekking van plastic in de jaren 1930. Het was het materiaal met onbegrensde mogelijkheden. Deze beelden worden afgewisseld met beelden van de dramatische gevolgen van het onbegrensde gebruik. De film verandert waarschijnlijk je blik op recycling voorgoed. Veel westerse landen exporteren namelijk plasticafval van lage kwaliteit naar arme landen.

Daar proberen arme gezinnen een inkomen uit verdere recycling te halen, maar met grote gevolgen voor hun gezondheid en welzijn. De plasticcrisis is een groot probleem met groeiende gevolgen. Daarom is het nodig dat we onze leefstijl onder de loep nemen en minder afval gaan produceren.

De film die in 2019 verscheen, is een productie van het Story of Stuff Project, een Amerikaanse milieuorganisatie die met films mensen bewust wil maken van de gevolgen van onze consumptie voor de aarde. Op www.storyofplastic.org kun je een voorproefje van de film bekijken.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!