Herinrichting Boetzelaerpark

De entree van het Van Boetzelaerpark, op de hoek Blauwkapelseweg-Hessenweg, is de afgelopen weken heringericht. De werkzaamheden zijn nu klaar. De vernieuwde ingang is beter toegankelijk voor mensen met een scootmobiel, rolstoel of een brede kinderwagen. Daarnaast is het cirkelplantsoen bij de entree hersteld, waarmee de entree weer iets van de oude grandeur heeft teruggekregen.

Deze herinrichting is opnieuw een goed voorbeeld waarin de gemeente en de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark samenwerken om verbeteringen in het park door te voeren. Hiervoor is vanaf het begin samen opgetrokken.

Het bestuur van 'De Vrienden van het Van Boetzelaerpark' heeft met succes een groot deel van het benodigde budget bijeen gekregen door fondsen te werven. In maart 2020 bleek dat er met een bijdrage vanuit de gemeente voldoende budget beschikbaar was gekomen om het plan uit te voeren. De gemeente heeft dit vervolgens ter hand genomen. De herinrichting van de entree bestaat uit de volgende onderdelen:

Verbeterde toegankelijkheid
In de afgelopen jaren zijn er veel vragen binnengekomen van inwoners die met hun scootmobiel, rolstoel of kinderwagen geen toegang hadden tot het park. Nu kunnen ook zij genieten van het Van Boetzelaerpark. De paden zijn eveneens opgeknapt.

Aanleg cirkelplantsoen
Het cirkelplantsoen bij de ingang is verhoogd, is voorzien van een mooie stalen rand en is met vaste planten beplant. In het verleden was er op de plek van het cirkelplantsoen al een mooi beplantingsvak. Dit vak is door bezuinigingen verdwenen. Nu nemen de Vrienden het beheer op zich. Voorzitter van de Vrienden, Ben Verwiel: "Het is een feest om te zien dat het gelukt is. Met dank aan de gemeente. Wij zijn zeer gemotiveerd om het zo mooi te houden!"

Tuinvaas
In het midden van het cirkelplantsoen is een tuinvaas geplaatst, op de plek waar vroeger de Moerkoertvaas stond. Deze historische tuinvaas is bijna vijfentwintig jaar geleden door vandalen vernield. De originele Moerkoertvaas wordt gerestaureerd en zal daarna op een binnenlocatie worden geplaatst in verband met de kwetsbaarheid.

Op 27 juni bedankte wethouder Anne Brommersma de voorzitter van de Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark, Ben Verwiel, voor al zijn inspanningen om dit plan mogelijk te maken. Anne Brommersma: "Met deze herinrichting is het park nóg meer een park van alle inwoners van de gemeente De Bilt geworden. Zonder De Vrienden was dat niet gelukt!"

Met een financiele bijdrage van de onderstaande fondsen kon het project Herinrichting entreegebied Van Boetzelaerpark worden uitgevoerd: - ANWB fonds
- BPD Cultuurfonds
- Stichting Carel Nengerman Fonds
- Stichting Van Ewijck Van Oostbroek en De Bilt Fonds
- Stichting Elise Mathilde Fonds
- K.F. Hein Fonds
- Stichting Mens en zijn Natuur
- Stichting Vrienden van het Van Boetzelaerpark

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!