Mauritshuys: 25 mille

Op 6 september wordt de sponsorfietstocht 'Fietsen voor het Mauritshuys' voor de tweede keer verreden. Na het succes van de vorige editie kan een vervolg niet uitblijven.

"Enthousiaste deelnemers van de vorige toertocht meldden aan de finish dat wij de rit dit jaar weer moeten organiseren. Zij willen graag weer deelnemen aan de mooie tocht voor zo'n mooi doel!", vertelt Raymond van der Meer van de Lions De Bilt - Bilthoven.

De opbrengst van het kleinschalige evenement, afgelopen toertocht 25.000 euro, komt geheel ten goede aan de realisatie van het Mauritshuys. Het Mauritshuys wordt een plek waar door Academisch Hospice Demeter in De Bilt gespecialiseerde zorg wordt gegeven aan individuele ALS-patienten.

Het Mauritshuys gaat jaarlijks plaats bieden aan 20 tot 30 patienten en zal tevens bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek naar balanszorg in het ALS-traject en de landelijke uitrol daarvan.

'Fietsen voor het Mauritshuys' kent twee afstanden; 75km en 150km en is geschikt voor toerfietsers en racefietsers. Het is vooral geen wedstrijd.

De inschrijving is vanaf nu geopend voor individuen, teams en donateurs. Bezoek de website https://fietsenvoorhetmauritshuys.kentaa.com voor meer informatie.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!