Actie SP bij SWW

Woensdag 24 juni staat SP De Bilt om 11.15 uur met een aantal huurders en sympathisanten op de stoep bij SSW, Waterman 45 te Bilthoven. Er wordt een stapel handtekeningen aangeboden van huurders die een huurbevriezing wensen voor dit jaar in verband met de financiele gevolgen van de Coronacrisis, voor alle huurders van sociale woningbouw in onze gemeente.

Ruim 250 huurders van SSW hebben al via de post dit formulier opgestuurd of naar het kantoor gebracht, de stapel is dus symbolisch voor allen. SSW wil wel persoonlijke situaties bekijken zoals Minister Ollongren voorstelt, maar de actie is juist landelijk gericht op alle huurders en verhuurders.

Senator Tiny Kox (1e Kamer) heeft tot twee keer toe een motie ingediend om de huren dit jaar te bevriezen, deze motie is in de 1e Kamer door een meerderheid aangenomen. Omdat minister Kajsa Ollongren tot nog toe weigert die motie uit te voeren heeft de senator een motie van afkeuring ingediend die ook aangenomen is.

De nieuwe directeur van SSW is gevraagd om de aanwezigen buiten te woord te staan en uit te leggen waarom SSW de huurverhoging toch door wil voeren. Mensen die in bijzonder schrijnende situaties terecht zijn gekomen door de Coronacrisis wordt verzocht om hun verhaal op te sturen naar 2e Kamerlid Sandra Beckerman die de bezwaren tegen huurverhoging binnen de 2e Kamer onderbouwd wil voorleggen aan Minister Ollongren.

s.beckerman@tweedekamer.nl

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!