'Provincie moet cultuur steunen

De gemeenteraad van Zeist maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van culturele instellingen en heeft daarom op 28 mei besloten geld vrij te maken voor noodhulp. Maar aanvullende maatregelen zijn nodig om in deze moeilijke periode te kunnen overleven. En daarom vraagt de raad met een brief aan de provincie om steun ook voor kleinere culturele instellingen.

De gemeenteraad is blij met het voorstel van het provinciebestuur om 6 miljoen beschikbaar te stellen voor steun aan de cultuur- en erfgoed in de provincie. Ook in Zeist wordt de culturele sector hard geraakt door de crisis, vanwege het wegvallen van inkomsten. Zeist kent een diversiteit aan theaters en podia die alle van groot belang zijn voor de lokale gemeenschap en bijdragen aan een goed leven in Zeist.

De gemeenteraad maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van culturele instellingen en heeft daarom besloten geld vrij te maken voor noodhulp. Maar aanvullende maatregelen zijn nodig om in deze moeilijk periode te kunnen overleven. Met de brief aan de provincie wil de gemeenteraad er bij de provincie op aandringen dat ook kleinere theaters en podia in de provincie in aanmerking komen voor ondersteuning. Zeker bij theaters en podia met een regionale uitstraling, zoals Theater Figi in Zeist en het Beauforthuis in Austerlitz is er sprake van een provinciaal belang.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!