Inline-skaters oefenen thuis

door Stefan Rudiger
Inline-skaters van SivZeist werken via een interactieve video-vergadering de trainingen thuis af. 28 skaters trainen zo samen in tijden van Corona.

Wie goed wil worden in sport moet trainen maar hoe doe je dat als je niet naar de club kan? Dan komt de club interactief naar jou! De les wordt gegeven via ZOOM. De trainer geeft plenair uitleg, en hierna gaan de skaters in kleine groepen met de oefeningen aan de slag. Inline-skaten is werken aan techniek en aan kracht en dus train je gezamenlijk met instructies.

Trainer Peter Jan van Es kan op deze manier technische vaardigheden goed trainen. "Het was wel wennen omdat je toch de directe interactie mist. Het was ook even puzzelen met de cameraposities. Maar,", aldus van Es, "je kan best goed kan zien of iemand de bewegingen goed uitvoert."

Dit kan Nick Bontrop (13) bevestigen. "Online trainingen zijn bijna hetzelfde als op de baan maar nu zit er een schermpje tussen."

De inline-skaters zijn enthousiast. "Het is onwijs gaaf en fijn," vind Mylou Oldeman (16), "zo hoef je niet in je eentje op de schaatsplank te staan en krijg je ook nog aanwijzingen." Anna Dekker (12): "Het was leuk om feedback te krijgen van andere kinderen, je kijkt naar elkaar".

De jeugd is inmiddels van school gewend aan les op afstand. "De kinderen luisteren misschien nog wel makkelijker dan normaal, want iedereen heeft alleen zijn eigen scherm en geen afleiding van elkaar", legt van Es uit. "En als het toch onrustig wordt kan ik met 1 knop van iedereen de microfoon uitzetten." Zitten er ook nadelen aan het ZOOM trainen? Volgens Esther Rudiger (11) wel. "Ik vond het leuk en ik heb veel geleerd maar ik heb nu wel spierpijn."

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!