Telefoonlijn succesvol

De Biltse telefoonlijn is onlangs van start gegaan. Met dit lokale initiatief bellen vrijwilligers regelmatig met mensen die het huis niet uit mogen. Een simpele manier om anderen een hart onder de riem te steken.

Direct nadat duidelijk werd dat het coronavirus ons dagelijkse leven ingrijpend veranderde, startte de Biltse Telefoonlijn. Gewoon om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen onderling contact kunnen hebben. Deze service zorgt ervoor dat iemand zijn verhaal kwijt kan, een ander via de telefoon leert kennen en eens iets anders hoort. De Biltse telefoonlijn is vooral belangrijk voor mensen, en echt niet alleen ouderen, die de deur niet meer uit mogen. Want dan zijn de dagen lang en saai zijn.

Een vrijwilliger die geregeld iemand belt, zegt: "Ik krijg vaak te horen dat het telefoontje een lichtpuntje in de dag is. De ander wordt er blij van. Dat hoor je zo duidelijk aan de stem. Voor mij voelt het goed om met zo'n kleine inspanning iets voor een ander te kunnen betekenen".

Astrid Kloosterziel, van MENS De Bilt, koppelt de mensen aan elkaar. Zij herkent deze ervaringen. "Juist in deze tijd is het alleen- zijn moeilijk en dan is een gesprek zo welkom. Het zit vaak in kleine dingen die de wereld een beetje minder eenzaam maakt. We kunnen het samen doen".

In eerste instantie waren er genoeg vrijwilligers om te bellen. Inmiddels melden zich steeds meer mensen die graag gebeld willen worden. Nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! Is dit iets voor u? Neem dan contact op met: maatjes@mensdebilt.nl, tel: 030 - 744 05 95 tijdens werkdagen tussen 9.00 en 16.00 uur.

De Biltse telefoonlijn is een initiatief van MENS De Bilt en Samen voor De Bilt. MENS De Bilt is de welzijnsorganisatie voor maatschappelijke ondersteuning in Gemeente De Bilt. Samen voor De Bilt is een netwerkorganisatie en brengt bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!