Noodkreet dierentehuis

Ook Dierentehuis Zeist heeft het zwaar door de coronacrisis. Inkomsten vallen weg, terwijl de kosten voor de verzorging van de asieldieren gewoon doorlopen.

Het asiel is daarom een online collecte begonnen om voldoende geld in te zamelen om goed voor alle hulpbehoevende honden en katten te kunnen blijven zorgen. De medewerkers hopen van harte op steun van het publiek, zodat de dieren niet de dupe worden van deze moeilijke tijd.

Het Dierentehuis biedt een liefdevol onderdak aan katten en honden die geen thuis meer hebben. Dit zijn dieren die zwervend op straat zijn gevonden of door hun eigenaar naar het asiel zijn gebracht omdat het baasje er niet meer voor kon zorgen. Voor al deze dieren probeert het asiel een goed nieuw huis te vinden.

De verzorging van de honden en katten kost veel geld, voor voer, medische zorg, huisvesting en personeel. Om de rekeningen te kunnen betalen, is het asiel afhankelijk van donaties en van de inkomsten uit de dagopvang en het pension. Doordat mensen nu thuis werken, komen er echter nauwelijks nog honden in de dagopvang. En omdat niemand op vakantie kan, zijn bijna alle pensionreserveringen voor de Meivakantie geannuleerd en komen er ook steeds meer afzeggingen binnen voor de zomervakantie.

Voor het Dierentehuis is dit de tweede grote klap binnen een jaar. In 2019 werd het asiel getroffen door een zeer besmettelijke schimmeluitbraak, waardoor de deuren noodgedwongen drie maanden dicht moesten blijven. Ook toen had het asiel dus maandenlang geen inkomsten, terwijl de aanwezige dieren nog steeds verzorgd moesten worden en er juist extra medische kosten waren.

Nu de inkomsten voor de tweede keer grotendeels wegvallen, wordt het steeds moeilijker de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom vraagt het asiel om hulp via een online collecte. Bedrijfsleider Marlies Schneider: "We hopen van harte dat de asieldieren op de steun van het publiek kunnen rekenen! Het zou geweldig zijn als we de inkomsten die het Dierentehuis nu misloopt, met z'n allen bij elkaar kunnen sprokkelen zodat de asieldieren niet de dupe worden."

Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om asieldieren te adopteren, maar vanwege de coronamaatregelen kunnen bezoekers alleen op afspraak langskomen. Net als andere asielen merkt het Dierentehuis dat de vraag naar asieldieren groot is nu veel mensen thuiszitten. De medewerkers gaan een gesprek aan met geinteresseerden om te bepalen of zij ook na de coronatijd wel voldoende tijd en aandacht aan het dier kunnen besteden.

Wie wat wil bijdragen om de honden en katten in het asiel te helpen, kan dat doen via www.geef.nl (zoek op 'Dierentehuis Zeist') of via deze link: https://www.geef.nl/nl/doel/dierentehuis-zeist-e-o/acties Doneren via de website www.dierentehuiszeist.nl is natuurlijk ook mogelijk.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!