Workshop Kind naar Brugklas

Workshop: Je kind naar groep 8
Neemt jouw kind ook afscheid van groep 8 en gaat het naar de brugklas?
15 juni 2020

Wat betekent dit voor jou als ouder? Je kind naar de brugklas! Krijg je er een warm gevoel bij of voel je de brok in je keel al komen en voel je dat het grote loslaten is begonnen? Wist je dat de meeste ouders zich grote zorgen maken of hun kind zich gaat redden op het voortgezet onderwijs?

Hoe gaat je kind al die boeken meenemen en dan ook nog de juiste?
Hoe gaat je kind overzicht houden over al dat huiswerk? Want nu vergeet ie al... Hoe gaat je kind zich staande houden tussen al die lange lummels en meiden?

Word jij al moe/nerveus bij deze gedachten en wil je dat je kind goed voorbereid aan de brugklas begint? Meld je dan aan voor deze interactieve workshop en leer:
- Hoe je ziet dat je kind geland is op de nieuwe school.
- Hoe je merkt dat je kind begrepen heeft hoe huiswerk werkt.
- Wat de signalen zijn als je kind achter de feiten aanloopt.

Voor wie:
Voor ouders van kinderen in groep 8 die na de zomer naar de brugklas gaan.

Zelfs als je al oudere kinderen op het voortgezet onderwijs hebt zitten kan Karin je voorzien van super handige tips. De eerste avond is als je kind nog in groep 8 zit en de tweede avond als ze al een poosje op het VO zitten.

15 juni gaan we het hebben over wat jij kan doen omdat een goede voorbereiding het halve werk is en je kind zonder extra spanningen kan wennen in de brugklas.

12 oktober is je kind al een paar weken op het VO. Hoe gaat het met jou en hoe vindt je kind het? Gaat je kind huiswerk maken of is het meer met vrienden/vriendinnen en hoe vind jij dat?

Deze Zoom-Workshop wordt begeleid door Karin Loogman. Karin heeft ervaring als docent, begeleidt kinderen bij hun huiswerk (https://www.whatdoiknow.nl/) en heeft zelf drie pubers in huis. Ze weet hoe gefrustreerd kinderen en ouders van huiswerk kunnen raken. Ze deelt graag haar kennis en ervaring tijdens deze workshop.

Deelname is gratis na aanmelding. Je kan je aanmelden via debilt.ouderslokaal.nl

Locatie: afhankelijk van wat weer mag i.v.m. de corona, wordt de workshop via Zoom gegeven of in het Lichtruim op gepaste afstand.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!