Kids blij met start school

Maandag 11 mei was het dan eindelijk zover. Door de school hingen allemaal gekleurde slingers. Klokslag half 9 deed directeur Heidi van Wezel de deuren weer open voor de kinderen van Basisschool De Kameleon.

Na de persconferentie op 21 april van onze minister-president Mark Rutte waarin werd medegedeeld dat de basisscholen weer open zouden gaan is het team van De Kameleon direct aan de slag gegaan. Naast het organiseren van het onderwijs op school en thuis, zijn er ook afspraken gemaakt rondom de hygiene en hoe wij omgaan met de 1,5 meter samenleving.

Deze maandag verliep de eerste schooldag na 8 weken thuisonderwijs en vakantie rustig en gemoedelijk. Kinderen waren erg blij om weer op school te zijn en je zag leerkrachten stralen. Juf Evita wilde het liefst alle kinderen uit haar groep 7 een knuffel geven, maar zij hield zich keurig aan de 1,5 meter afstand. Er werd gezwaaid en duimen werden omhoog gestoken.

Dewy uit groep 8 zei bij binnenkomst: "Dit duurde langer dan de zomervakantie!" Leerkrachten van De Kameleon richten zich de komende tijd op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. Wat hebben de kinderen gezien en gehoord. Hoe was het om thuis te werken? Wat hebben ze van deze periode geleerd? En wat kunnen wij op school hiervan leren?

De leerkrachten nemen de komende weken ook de tijd om te kijken naar de vakken rekenen, spelling, taal en begrijpend lezen. Welke doelen worden beheerst en waar hebben de kinderen nog herhaling en extra instructie voor nodig.

Het team van De Kameleon gaat vol goede moed met de kinderen spelen en leren tot de zomervakantie!

Michelle Los

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!