Actie speeltuin De Leijen

Een centrale plek om kinderen te laten spelen en elkaar te ontmoeten in de Bilthovense wijk de Leijen. Met dit doel wil een bewonerscomite samen met Wijkraad De Leijen de speeltuin aan de Lindelaan een nieuw gezicht geven en de ontmoetingsplek voor de Leijen worden.

Het bewonerscomite bestaat uit zes jonge gezinnen, allen wonend rond de speeltuin. Samen zijn zij nu zo'n anderhalf jaar bezig dit plan te realiseren. Ondertussen is het plan een volgende fase ingegaan en zijn de bewoners bezig met het ontwerp en het rondkrijgen van de financiering. Men hoopt begin 2021 de speeltuin te hebben gerenoveerd.

Met input van bewoners heeft het bewonerscomite de speeltoestellenfabrikant BOERplay in de arm genomen om een geheel nieuw ontwerp te maken. Wensen voor een duurzame, uitdagende speeltuin voor kinderen van alle leeftijden hebben hierbij als belangrijkste uitgangspunt gediend. Zo komt er een groot klimtoestel voor oudere kinderen, een zandspeeltoestel, een vogelnestschommel, een klimheuvel met glijbaan voor de kleintjes en diverse kleine speeltoestellen.

Alle paden worden toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Ook een jeu de boules baan is onderdeel van het ontwerp, zodat het daadwerkelijk een ontmoetingsplek voor jong en oud kan worden. Naast dit alles komt er natuurlijk ook mooie beplanting en hekjes voor de veiligheid.

De gemeente steunt het plan van harte en heeft al 10.000 euro toegezegd. Maar dat is helaas niet genoeg: in totaal verwachten de bewoners 95.000 euro nodig te hebben. Op dit moment zijn zij daarom ook druk bezig met het werven van fondsen. Maar daar blijft het niet bij: de hulp van de buurt wordt ook ingeschakeld. Via een speciale geldinzamelactie worden buurt- en dorpsgenoten gevraagd om een kleine donatie te doen in de hoop zo het doel sneller te behalen.

Dorpsbewoners kunnen letterlijk een steentje bijdragen door aan de inzamelactie te doneren via http://www.speeltuinlindelaan.nl. Hier is ook meer informatie over de plannen te vinden.

Geinteresseerden kunnen de voortgang volgen via de Facebookpagina van het bewonerscomite: https://www.facebook.com/speeltuinlindelaan. Naast bewoners worden ook lokale bedrijven gevraagd om een financiele bijdrage. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een volledig speeltoestel te sponsoren. Het bewonerscomite zorgt voor een mooie vermelding van de bedrijfsnaam in de speeltuin en in verdere communicatie.

Geinteresseerde ondernemers kunnen voor meer informatie contact opnemen met de bewoners via info@speeltuinlindelaan.nl.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!