Rode loper kinderopvang

De deuren van Kinderopvang de Bilt zijn maandag 11 mei weer open, na bijna twee maanden gesloten te zijn vanwege de coronamaatregelen.

Dit speciale moment lieten de medewerkers van de kinderopvang niet zomaar aan zich voorbij gaan. Met ruim 60 meter aan rode lopers ontvingen ze alle kinderen feestelijk op de acht vestigingen.

In de afgelopen weken heeft Kinderopvang de Bilt niet stilgestaan. Op twee locaties werd noodopvang geboden aan kinderen met ouders in een cruciale beroepsgroep. Om op afstand toch in contact te blijven werd er een speciale Facebookgroep geopend, belden de pedagogisch medewerkers de ouders en kinderen thuis en werden er maar liefst 950 pakketjes met een thuisactiviteit gemaakt en rondgebracht.

Ook achter de schermen gebeurde er veel: van het schoonmaken van speelgoed, tot een dagelijks overleg binnen het crisisteam en het onderhouden van nauw contact met alle ouders, kinderen en medewerkers.

Persoonlijke aandacht en verantwoordelijkheid zijn belangrijke waarden voor Kinderopvang De Bilt en met de acties om op afstand in contact te blijven gaven ze hier ook in crisistijd invulling aan. Nu is het gelukkig weer tijd voor echt contact en kunnen de medewerkers weer focussen op de sociaal-emotionele groei en ontwikkeling van alle kinderen.

"Het mooie van ons vak is dat we echt het verschil kunnen maken in het leven van een kind; dat we een bijdrage mogen leveren aan rijke en betekenisvolle ervaringen en herinneringen", aldus Charlotte van Zuylen (bestuurder a.i.).

Charlotte van Zuylen: "Het RIVM heeft aangegeven dat de gezondheidsrisico's voor kinderen heel beperkt zijn. Uiteraard doen wij er alles aan om de verschillende vestigingen zo veilig mogelijk te maken. Allereerst door erop toe te zien dat de huidige hygienevoorschriften van kracht blijven. Daarnaast door samen met onze vestigingsmanagers, pedagogisch medewerkers en pedagogisch coaches ervoor te zorgen dat alle kinderen zich weer veilig voelen en snel wennen aan de nieuwe, oude situatie."

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!