Dodenherdenking Zeist

Dodenherdenking kan dit jaar helaas niet volgens het traditionele gebruik plaatsvinden door om 20.00 uur samen te komen. Vanmorgen 4 mei in alle vroegte legden de vier wethouders namens het college van burgemeester en wethouders, twee aan twee, kransen.

Wethouders Sander Jansen en Laura Hoogstraten legden onder begeleiding van het Comite 4 en 5 mei Den Dolder bloemen bij alle monumenten in Den Dolder: bij het monument aan de Soestdijkerweg, bij het centraal monument aan de Dolderseweg, bij het Monument Vergeten Slachtoffers op de Willem Arntszhoeve, bij de Bevrijdingsbank en op het station Den Dolder.

Wethouders Marcel Fluitman en Wouter Catsburg legden in een nagenoeg leeg Walkartpark bloemen bij het oorlogsmonument, bij het Joods monument en bij het Indie monument. Medewerkers van de buitendienst legden op aanwijzingen van het Comite 4 en 5 mei Zeist daar kransen en bloemstukken van de andere organisaties bij. Er zijn bloemen gelegd namens: de Gemeenteraad, de Comites 4 en 5 mei Zeist en Den Dolder, Oranjeverenigingen Zeist en Den Dolder, Politie Zeist, Brandweer Zeist en het Zeister Mannenkoor.

Op de Vliegbasis Soesterberg legde burgemeester Rob Metz namens de gemeenten Soest en Zeist een krans.

Van de kransleggingen in Zeist en Den Dolder zijn beeldopnamen gemaakt. Deze worden vanavond 4 mei samen met de toespraak van Martin Slootweg, voorzitter Comite 4 en 5 mei Zeist, en de herdenkingsrede van burgemeester Koos Janssen uitgezonden via Slotstad RTV, direct na de nationale Dodenherdenking.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!