Snelfietspad klaar

Het werk aan het fietspad langs de Fornheselaan is afgerond. Daarmee is het eerste deel van de snelfietsroute tussen Amersfoort en Utrecht in gebruik. Een lang gekoesterde wens van veel inwoners uit Den Dolder ging hiermee in vervulling, aangezien het fietspad dringend aan vernieuwing toe was.

Wethouder Wouter Catsburg: "Mooi, dat dit fietspad nu eindelijk vernieuwd is en het is ook het eerste deel van de snelfietsroute dat klaar is. Door de aanwezigheid van de Japanse Duizendknoop heeft realisatie bijna een jaar langer geduurd, maar nu ligt er een mooi fietspad. Op deze manier stimuleren we het fietsen, ook voor woon-werkverkeer. Vaker op de fiets stappen is goed voor de gezondheid en Zeist blijft beter bereikbaar."

Het snelfietspad loopt langs de spoorlijn Utrecht-Amersfoort tussen het viaduct bij Den Dolder en de gemeentegrens van Soest. Het fietspad is verbreed en van beton gemaakt. Het beton zorgt ervoor dat er in de toekomst geen boomwortels omhoog kunnen groeien zodat er comfortabel gefietst kan blijven worden.

De provincie Utrecht werkt samen met gemeenten aan zeven snelfietsroutes. Op deze snelfietsroutes kunnen fietsers snel, comfortabel en veilig door de provincie Utrecht fietsen. Hierdoor wordt het aantrekkelijk om voor langere afstanden de fiets te nemen. Dit draagt bij aan de bereikbaarheid van Utrecht, Amersfoort en de tussenliggende kernen Bilthoven, Den Dolder en Soestduinen. Het fietspad in Den Dolder is het eerste stukje van de snelfietsroute dat nu in gebruik genomen is.

In het hoofdlijnenakkoord van de gemeente Zeist is het stimuleren van fietsen een speerpunt. Dit gebeurt door de aanleg van bredere en verbeterde fietspaden, maar bijvoorbeeld ook door het oplossen van fietsknelpunten en het weghalen van onnodige paaltjes bij fietspaden.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!