Taartjesactie ouderen

Om mantelzorgers en ouderen in deze ongekende tijden een hart onder de riem te steken, loopt in de gemeente Zeist een bijzondere taartjesactie.

Ongeveer 50 vrijwilligers brengen doosjes met vier taartjes rond bij maar liefst 750 mantelzorgers en (eenzame) ouderen. De eerste doosjes zijn op woensdag 22 april bezorgd. De actie loopt door op woensdagen en vrijdagen totdat alle doosjes zijn uitgedeeld.

Wethouder Marcel Fluitman: "We waarderen hiermee de inzet van mantelzorgers en hebben aandacht voor kwetsbare ouderen. Het geeft meteen de kans om te vragen hoe het deze mensen gaat en of ze misschien ondersteuning nodig hebben. Uiteraard houden we ons daarbij aan de richtlijnen. Hartverwarmend dat zoveel vrijwilligers de taartjes willen rondbrengen en dat zoveel organisaties mee hebben geholpen in de organisatie!"

Deze vrijwilligers meldden zich aan na een oproep door de Vrijwilligerscentrale.

Maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben veel gevolgen voor mantelzorgers en de mensen waar zij voor zorgen. Voor mantelzorgers gaat het zorgen 'gewoon' door, terwijl de omstandigheden er niet makkelijker op worden. Mantelzorg is nu nog belangrijker dan ooit. Daarnaast wordt mensen geadviseerd om contacten zoveel mogelijk te mijden. Dit werkt eenzaamheid, vooral bij ouderen, in de hand.

Deze actie is het initiatief van Stichting Van Tellingen-Pul en Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn Zeist in samenwerking met de Bijzondere Taartenfabriek, gemeente Zeist, Steunpunt Mantelzorg, de Vrijwilligerscentrale Zeist, de ouderbonden ASZ en KBO/PCOB, het Ontmoetingscentrum Zeist en de coalitie Aandacht voor eenzaamheid. De Bijzondere Taartenfabriek is een bijzondere vorm van dagbesteding voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!