Recycling extra open

Vanaf maandag 4 mei gaat recyclingstation Seysterberg in Huis ter Heide tijdelijk ook op de maandag open van 8.30 tot 16.00 uur. Dit is een oplossing om het huidige aantal bezoekers beter te kunnen bedienen. Ook wordt zo de overlast op de openbare weg beperkt.

De oproep blijft staan om alleen naar het recyclingstation te komen als dit noodzakelijk is. Ook het meenemen van een identificatiebewijs blijft verplicht. Het recyclingstation is alleen toegankelijk voor inwoners van Zeist en Soesterberg.

Vanwege het coronavirus zijn er meer mensen thuis. Hierdoor wordt er ook meer in huis geklust en opgeruimd. Wethouder Duurzaamheid Wouter Catsburg: "We blijven mensen oproepen om hun grofvuil voorlopig thuis te bewaren, tot rustiger tijden. Tegelijk moeten we ervoor zorgen dat degenen die hun grofvuil echt kwijt moeten, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, dat op een verantwoorde manier kunnen doen. Dus op een manier die veilig is voor de inwoners en voor het personeel op het recyclingstation. Daarom deze keuze om het recyclingstation een extra dag in de week open te stellen."

Het blijft erg druk op onze recyclingstations waardoor RMN verschillende maatregelen moet nemen. Een van deze maatregelen is dat er maar 5 auto's tegelijkertijd het terrein op mogen en dat levert lange wachtrijen op. Bezoekers dienen zich bij de toegang te kunnen legitimeren. Alleen dan mag men, op instructies van het personeel, het terrein van het recyclingstation op. Houd daarnaast bij een noodzakelijk bezoek 1,5 meter afstand van het personeel en andere bezoekers. Deze maatregelen zijn voor de veiligheid en gezondheid van iedereen.

Om de toestroom van bezoekers bij het recyclingstation in goede banen te leiden, is er een extra toegangsroute gemaakt op het naastgelegen provincie-terrein. Wij verzoeken u niet te wachten op de rotonde. Ook fietsers en voetgangers dienen aan te sluiten in de wachtrij. Om 15.00 uur sluit het toegangshek. Deze maatregel zorgt ervoor dat iedereen die nog op het tijdelijke wachtterrein van de Provincie staat, zijn spullen op tijd uit kan laden.
Vanaf maandag 4 mei is het recyclingstation van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur open en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur. Let op: op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei) is het recyclingstation gesloten. Vanwege de maatregelen die RMN heeft moeten treffen rondom het coronavirus is het nog niet mogelijk om een aanhangwagen te reserveren. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met 19 mei.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!