Geen eigen bijdrage WMO

Maakt u gebruik van een Wmo-voorziening zoals hulp bij het huishouden, begeleiding of dagopvang? Dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen in de maanden april en mei. Facturen voor de maanden januari, februari en maart moeten wel betaald worden, maar zijn vertraagd.

Zorg en ondersteuning kan met de coronamaatregelen vaak niet op de gebruikelijke manier geleverd worden. Hoewel wij zorgaanbieders oproepen de zorg wel zoveel mogelijk te blijven leveren, desnoods op een alternatieve manier, is dit niet altijd mogelijk.

Minister Hugo de Jonge (VWS) heeft besloten dat over de maanden april en mei geen eigen bijdrage wordt geind door het CAK. Het is voor het CAK namelijk onmogelijk om op individueel niveau na te gaan of zorg wel, niet of aangepast geleverd is.

Het CAK heeft op dit moment te maken met ernstige automatiseringsproblemen. Hierdoor zijn de facturen voor de maanden januari, februari en maart nog niet verstuurd. Gebruikers van Wmo-voorzieningen moeten deze facturen wel betalen. Wanneer het CAK in staat is deze facturen te versturen is nog niet bekend.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!