Schenking Voedselbank

Al weken zijn we aan huis gekluisterd. Door boeken te lezen kunnen we toch op avontuur: zij openen een venster naar een andere wereld. Omdat niet iedereen de middelen heeft om nu een boek te kopen kwam Uitgeverij Christofoor op het idee prentenboeken te schenken aan de voedselbank.

Directeur Femke de Wolff is blij op deze manier een steentje bij te kunnen dragen in deze moeilijke tijd: "We produceren geen mondkapjes en we kunnen niemand beter maken; als een boek van ons een kind net wat meer perspectief kan geven vind ik dat al geweldig".

De uitgeverij zocht daarom contact met de Voedselbank Zeist. "Toen Christofoor ons belde, waren we meteen enthousiast," zegt Saskia Eisberg-'t Hooft, bestuurslid van de Voedselbank Zeist (VBZ). "De meeste mensen zijn nu noodgedwongen veel thuis. De klanten van de Voedselbank met kleine kinderen kunnen nu genieten van het mooie prentenboek Hallo Paard. De VBZ verstrekt levensmiddelen aan personen die weinig geld te besteden hebben. Vaak is er dus weinig geld voor iets extra's, zoals boeken. Een prachtig initiatief dus dat Christofoor juist op dit moment met zo'n mooi geschenk komt."

De Voedselbank Zeist was een logische keuze voor Christofoor, zo stelt de Wolff. "We zijn nauw met Zeist verbonden; onze uitgeverij is al bijna 40 jaar hier gevestigd. Het is daarom mooi om op deze manier iets te kunnen doen voor de plek die ons zoveel gegeven heeft."

De keuze is gevallen op het prentenboek Hallo Paard. Een prachtig geillustreerd kinderboek over hoe een jongetje zijn aanvankelijke angst overwint en vriendschap sluit met een lief bruin paard. Christofoor heeft 80 prentenboeken gedoneerd aan de VBZ. Zoveel gezinnen met jonge kinderen zijn op dit moment klant bij de VBZ. Elk gezin met jonge kinderen krijgt er een, en er ligt er een in de ontvangstkamer van VBZ op de Kwikstaartlaan.

 

 

 


 

161 eigen bezorgers

Liefst 161 eigen bezorgers verspreiden de StadsPers 1x in de 2 weken in Zeist en De Bilt. Wil jij ook bezorger worden? Meld je dan aan!